Duru buyuyor..

Lilypie Fourth Birthday tickers

17 Haziran 2010 Perşembe

Basit Aktarma Çalışmaları

  • Kaptan kaba fasulye aktarma çalışması
  • Kaptan kaba mısır aktarma çalışması
  • Kaptan kaba pirinç aktarma çalışması
Bu üç çalışma birbirine çok benzediği için materyal listesi dışındakiler aynı.

Kaptan kaba fasulye aktarma çalışması materyal listesi:
  • Tepsi
  • 2 tane cam sosluk (paşabahçe - küçük boy)
  • Kuru fasulye



Kaptan kaba mısır aktarma çalışması materyal listesi:

  • Tepsi
  • 2 tane cam sütlük(paşabahçe)
  • Mısır

Kaptan kaba pirinç aktarma çalışması materyal listesi:

  • Tepsi
  • 2 tane porselen sosluk
  • Pirinç

Çalışmanın Aşamaları:

  • "Bugün senin için yeni bir çalışma/oyun hazırladım" yada "Bugün seninle fasulye/mısır/prinç ile çalışmak/oynamak istiyorum" diyerek çocuğumuzu davet ediyoruz.
  • Kabul ederse hazırladığımız tepsiyi 2 elle taşıyarak önümüze alıyoruz.
  • Çalışmanın bir demosunu çocuğumuza göstererek önce biz yapıyoruz. Bu çocuğun anlamasını kolaylaştıracaktır.
  • Sosluğu iki elimizle, bir el sapından diğer el destek olacak şekilde tutuyoruz.
  • Önce sağdan sola, sonra soldan sağa aktarma yapıyoruz.
  • Demo sırasında bakliyatların sesini dinlediğimizi belli ediyoruz.
  • Aktarma sırasında bakliyatların tepsiye düşme ihtimalini düşünerek bizde demo sırasında 1-2 tane fasulye/mısır/pirinç tanesini düşürüp tekrar kasenin içine atabiliriz. Böylece çocukta düşürdüğünde aynı şekilde davranacaktır.
  • Eğer çocuğunuz bakliyatı ağzına atmak isterse, "ağzına atma" demek yerine "Acıktıysan mutfağa gidip bişeyler yiyebiliriz" yada "Canım kiraz çekti, sende yemek ister misin?" gibi cümlelerle ona kullandığı malzemelerin yiyecek bişey olmadığını vurgulamış oluyoruz.

Hata kontrolü: Soslukların altındaki kaydırmazlar, tepsiye düşen bakliyatların kontrol edilmesi.

Alternatif Çalışmalar: Mutfakta aklınıza gelen nohut dışında her bakliyat olabilir. Nohut yuvarlak olduğu için sakıncalı olabiliyor.

İlgi Merkezi: Bakliyatların sesi.

Uygun yaş aralığı: 2,5-3 yaş arası. Çalışmaya büyük parçalı bakliyattan başlamalıyız. Önce fasulye sonra mısır ve prinç.

1 yorum:

  1. açıklayıcı yazmışsınız çok güzel olmuş

    YanıtlaSil