Duru buyuyor..

Lilypie Fourth Birthday tickers

22 Aralık 2010 Çarşamba

Posta Kartı Etkinliğimiz

Geçtiğimiz haftalarda montessori grubunda yapılan posta kartı etkinliğine katıldık. Katılırken hangi şehirle ilgili kart hazırlamak istiyorsak onu belirttik. Sonra 4 veya 5 kişilik gruplar oluşturuldu. Kurallar öncesinde belliydi, kartın üzerine bir yada birden fazla fotoğraf yapıştırılabilecek, tanıtılan şehrin adı ve seçtiğimiz tema adı belirtilecek, 12x17 cm boyutlarında bir fon karton yada fotoğraf kağıdı kullanılacak, konu ile ilgili kısa bir yazı yazılacak gibi...

Çocuklar kartları resimleriyle renklendirip, kesme, yapıştırma aktivitelerinde yer alabiliyorlar. Postaneye gidip zarflara pul yapıştırabilirler ve kartların nasıl gittiğini bu sayede öğrenebilirler.
Bizim seçtiğimiz il ailecek çocukluğumuzu geçirdiğimiz Yalova oldu. O kadar tanıtılacak yer var ki, seçerken epey zorlandım diyebilirim. Temamız ise Termal oldu. Önce Termalin güzelliklerinden oluşan bir kolaj hazırladım, çıktısını aldım kesip, yapıştırma işine Duru henüz hakim olmadığı için ben yaptım.

Öncesinde Duru kartların iç yüzünü boyadı. Zarflarına koyup arkadaşlarımız Selin, Erva, Duru ve Yiğit'e gönderdik.

Çocukluğumdan hatırladığım, kart göndermek ve gelmesini beklemek, geldiğindeki sevinç gerçekten çok keyif verici. Çok uzak olmasada İstanbul ve İzmitteki akrabalarımızı arayıp adreslerini istiyorduk sonra o kar manzaralı ve bol pullu kartlardan yolluyorduk. Bu aktivite bana daha sık kart hazırlamamız gerektiğini hatırlattı.

3 yorum:

  1. hergun postaciyi gozler olduk, acaba bugun Duru'dan mektuplarimiz geldi mi diye :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. :) nerde kaldı bu postacı amcalar yaa. Bizde beklemedeyiz.

    YanıtlaSil
  3. Duru'nun karti dun elimize gecti, cok tesekkur ederiz...baska etkinliklerde de gorusmek uzere...sevgiler
    Olcay & Erva

    YanıtlaSil