Duru buyuyor..

Lilypie Fourth Birthday tickers

24 Aralık 2010 Cuma

Kabızlık - Beslenme alışkanlığımız

Bu aralar en favori oyun hamur, artık kurudukları için biz oynamakta zorlanıyoruz ama Duru tepsisi elinde gelince mecburuz :)


Bu da yılbaşı ağacımız, Duruyla birlikte süsledik diyemiyorum çünkü o daha çok süslerle ilgilendi ağaca takamadı. Noel baba süslerine baba baba diyerek gezdi bir süre. Akşamları bazen ışıklarını yakıyorum benim hoşuma gidiyor.

Akşamları biberonla süt içmeye 21 aylıkken alışabildik, daha önce bardaktan içiyorduk. Çok rahat gerçekten, gel uzan böyle diyorum öyle içiyor sütünü bitirirse ditti diyor.

Bu fotoğrafı gece 3 tü çektiğimde arkadaşlarımız tavşan, ayı ve ece ile birlikte uyumaya çalıştık ama 5 dk sürmedi tekrar fırladı ayağa. Uyumama sorunumuz devam ediyor. Dişlerden olan rahatsızlığın yanına birde kabızlık eklendi. Azı dişlerinde 3.sü çıkmış dün akşam gördüm. Kaldı 9 diş :( Kabızlık konusunda geçtiğimiz günlerde 5 gün tuvaletini yapmayınca ve bundan dolayı ağlamalar, ağrılar yaşayınca soluğu acilde alıp orda lavman yaptırmakla çözdük sorunu. Duru zaten bebekliğinden beri hergün kakasını yapan bir çocuk olmadı hep 3-4 gün geçiyordu. Son zamanlarda inek sütü yerine keçi sütüne geçince epey bir düzelmişti ama bu sefer çok kötü oldu kendisi tuvaletini yapamıyor sürekli ağlıyor, oturamıyor dimdik kaskatı kucağımda yatıyordu minik kuzum. Doktor pirinç pilavını kesmemizi, incir-kayısı kompostosu içirmemizi söyledi birde ilaç verdi. O günden beri ev kuru meyveler, tam buğday makarnası ve ekmeği, müsli, esmer pirinç, elma, keten tohumu, esmer bulgur ile doldu. Son zamanlarda kendi tabiriyle piyavı çok tüketiyordu, nohutta yemişti(bunlar ishal olanlara öneriliyormuş) ve özellikle kuruyemiş çok fazla yiyordu, kabuklarını ayıklayıp versekte kabuk yemiş olma ihtimali yüksek ve kabızlığa yol açması muhtemel. Nitekim bu aralar yediklerimizde büyük bir değişiklik var son derece sağlıklı besleniyoruz. Böyle devam edeceğiz. Bu arada bu hafta sonu doktor kontrolümüz var kafamızdaki birçok soruya yanıt arayacağız. Özellikle süt konusu netleşmeli artık...

2 yorum:

  1. Ah geçmiş olsun, kabızlık çok zor olsa gerek :((

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun,benim kızımında tuvaletini yapamam sorunu var.yaparken çok korkuyor korktuğu için tutuyor tabii sonrada kabız oluyor gerçi çokta kabız sayılmaz sadece biraz katı.

    YanıtlaSil