Duru buyuyor..

Lilypie Fourth Birthday tickers

22 Temmuz 2010 Perşembe

Duruyla İlk Tatil (Sarımsaklı)

3 hafta önce egenin güzel ilçelerinden biri olan ayvalık-sarımsaklıdaydık. Tatil dinlenmek, yüzmek, eğlenmek anlamlarına gelsede benim için herşeyden önce Duruyla geçireceğim 9 gün demekti. Bu ailecek geçirdiğimiz ilk tatil oldu. Oldukça kalabalıktık. Babanne, dede, hala, enişte ve kuzen de bizimleydi.

Duru gidiş yolunda nerdeyse hiç sorun çıkarmadı. 5 saatlik yolculuğumuz bana çokta uzun gelmedi, tahmin ettiğimin aksine Duru 2 kez 1'er saat uyudu. Kalan 3 saati gerek boya kalemleri ile oynayarak gerek gazeteleri yırtarak gerekse bisküvi ve meyve yiyerek geçirdik. Arada huysuzlandığı zamanlar oldu tabi koltuğunda durmak istemediği onları saymıyorum. :)

Otele vardığımızda odalarımız hazırlanıyordu. O sırada yemeğimizi yedik, sonra odalarımıza yerleşip denize gitmek için hazırlandık. Sarımsaklının denizi çok güzel, hem hemen derinleşmiyor hemde içi kum tek dezavantajı biraz serin olması. Su sıcaklığı 20 derece, 22 falan olsa harika olurdu. Serin olduğu ve sürekli rüzgar estiği için denizden çıktığınızda üşüyorsunuz. Bu sebeple acaba hasta olur muyuz sorusu insanın aklından çıkmıyor. Gerçi Duru için aksi oldu, giderken burnu akıyordu denize girip çıkınca akma durdu. Biz Ufukla biraz grip gibi olduk sonra oda geçti. Gelelim Duru'nun denize olan tepkisine. Duru denizi çok sevdi, suyun soğukluğu bile Duru'yu çok etkilemedi. Bunda evde su ile oynatma çalışmalarımın çok etkili olduğunu düşünüyorum. Bardağın ve leğenlerin içine su doldurup banyo zamanları dışında oynamasına izin verdim. Simidine girip yüzmek istemedi hep kucağımızda durdu.

Yalnız uzun uzun sahilde kalamadık Duru günde 2 kez uyuduğu için odaya gidip uyutmam gerekti. Duru uyuduğunda babası beklerken 1 kezde olsa bende rahat rahat yüzdüm. :)

5 günümüz gündüzleri yüzerek, uyuyarak, bol bol yemek yiyerek, akşamları ise sarımsaklı sahil yolunda yürüyerek geçti. Duru otelin yemeklerini çok beğenmedi yada çevresinde o kadar ilgisini çeken şey vardı ki yemek yerine etrafı keşfetmeyi mi seçti bilemiyorum. Döndüğümüzde zayıfladığını söylediler. Bence sebebi tatilde fiziksel aktivitelerinin çok arttmış olması. Koltuğa inip çıkmayı otelin lobisinde öğrendi, hafif eğimleri inip çıkmayı da. Ne kadar yorulursa yorulsun odaya gelmek hiç istemiyor, içerdeysek sürekli kapıyı gösteriyordu. Bir gece 3'te sarımsaklı sokaklarında babası ile kedi kovaladıkları bile oldu.

Tatilden döndükten sonra keşke dediğim tek şey Durunun denizde resmini çekememiş olmamdır. Yarın çekerim, yarın çekerim derken gün bitti. Geldi geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder