Duru buyuyor..

Lilypie Fourth Birthday tickers

17 Ağustos 2012 Cuma

Behramkale :)

Bu seneki ilk tatilimizi Assos'ta yaptık, ikiciyi de yapabiliriz inş. :) Assos'a gidişimiz biraz maceralı oldu aslında sabah 6 gibi yalovadan yola çıktık tam bursayı geçmiştik ki  tuvalet molası için durduk sonra tekrar yola çıkmak istediğimizde arabamız çalışmadı saat 8'e gelmediği için servislere ve acil yardıma ulaşamadık ilerleyen dklarda acil yardıma ulaşmayı başardık ve aküde olan sorun(Son çıkan aküler böyle bir anda bitebiliyormuş kullanım ömrü 5 yıl civarı bizimki de 5 yıllık olmuştu zaten) 9:30 gibi çözülünce tekrar yola devam ettik. Yollar inanılmaz bozuk ve toz toprak içindeydi buda yavaş gitmemize sebep oldu 13:30 gibi assos kadırga koyundaydık. Odamıza yerleştik ve denize gittik. Assosun denizi süper, başta biraz soğuk sonra alışınca inanılmaz bir ferahlık ve dirilik hissi veriyor. Deniz soğuk dışarısı sıcak olduğundan sudan çıktığınızda üşümüyorsunuz. :) Duru hem denize hemde havuza girdi. Bu tatilde suya doydu diyebiliriz son gün girmek istemedi.

Sezonun ilk haftası gitmiş olmamızdan olsa gerek az kişi vardı hem tesiste hemde assosun genelinde. Bizimde aradığımız kalabalıktan uzak bol yüzmeli bir tatildi.

Kaldığımız yeri de biz beğendik. Çok fazla beklentimiz yoktu zaten. Kadırga koyu sit alanı olduğu için inşaat yapılması yasak. Öyle eğlence mekanları 5 yıldızlı oteller yok. Güzelliği ve sakinliği burdan geliyor zaten, neredeyse el değmemiş doğasını biz çok seviyoruz.


Ordaki günlerden birinde deniz kıyısına uğur böceği akını oldu. Hiç böyle birşey görmedim her yer uğur böceğiydi. Duru çok sevdi tabi.


Bol bol taş topladık, onları değişik şekillerde boyayıp dekoratif amaçlı kullanmayı düşünüyoruz.


Duru'nun Behramkale deyişine bayılıyorum. Assos - Behramkale aynı yer aslında. Biz ordaki köye berhamkale, sahil kısmına assos dedik oda öyle öğrendi. Köye gidip ordan duru ve kuzenlerine hediyeler aldık.
Dönüşte yolumuzun üstündeki balıkçılardan birine girdik. Gerçekten hem mekan olarak hemde yemekleri enfesti... Çok beğendik.  Aydede Balık Evi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder