Duru buyuyor..

Lilypie Fourth Birthday tickers

1 Şubat 2011 Salı

Kindroo'ya gidiyoruz

Bu aralar internetteki fırsatlara kendimizi kaptırdık. Bunlardan biride Kindyroo. Evimize çok uzak olmasına aldırmadan 3 haftadır cumartesi günleri 12:00-13:00 saatleri arasındaki aktivitelere katılıyoruz. Her geçen hafta benim memnuniyet katsayım artıyor. Hatta 1 aylık aldığımız bu paket bittikten sonra (Duru oldukça memnun olduğu için) devam etmeyi düşünüyoruz. İlk hafta çok kalabalıktık sonraki hafta bu durumu hemen değiştirip grubu 2 ye böldüler bu sayede iletişim daha güzel, oyunlar daha olması gerektiği gibiydi. Her hafta değişen hareket alanları var. Düşünülerek oluşturulmuş bir ortam olduğu belli oluyor. 14 haftalık bir çalışma konusu seçilmiş oda VÜCUD ve onunla ilgili her hafta başka bir tema seçiliyor. İlk hafta koku duyusu, sonraki hafta duyma ve son hafta sırt üzerine yoğunlaşarak çalışmalar yapıldı. Orada geçirdiğimiz 1 saatin nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Evde çalışmalarımıza devam ediyoruz. El arabası, maymun, uçak oluyoruz takla bile atıyoruz. Sevdiğim bölümlerden biride her haftanın konusu olarak bir hayvan seçiliyor ve o hafta siz o hayvanın resmi veya oyuncağı ile gidiyorsunuz. Girişte oyuncaklar toplanıp bir çuvalın içine konuyor ve en son tüm çocuklar daire oluşturup oturuyoruz. Çuvaldan çıkan oyuncak "senin mi senin mi" diyerek güzel bir oyun oynanıyor. Senin değilse "hayııır" diyorsun seninse "benim" deyip alıyorsun. Duru çuvaldan çıkan oyuncağını gördüğünde hemen hareketleniyor kalkıp almak istiyor. Sırası geldiğinde gidip alıyor. En son sağ sol kavramlarını öğrenmeleri için bir el ve bir ayaklarına salyangoz işareti konuyor. Önümüzdeki cumartesinin oyuncağı palyaço. Bu sayede Deve ve Zürafa'mız oldu onları tanıdık. Şimdi biraz araştırma yapıp palyaço bulmalıyım.

2 yorum:

  1. Merhaba benimde 7 aylik bir oglum var ve Kindroo'ya götürmeyi düsünüyorum ama tam emin olamadim tavsiye eder misiniz?

    YanıtlaSil
  2. 7 ay biraz erken olabilir ama o yaş grubu için programları varsa içeriğine bakıp size uyup uymadığına karar verebilirsin. Yada ücretsiz deneme dersine katılıp uygunluğuna bakabilirsin.

    YanıtlaSil