Duru buyuyor..

Lilypie Fourth Birthday tickers

12 Nisan 2012 Perşembe

Damla'nın Diş Buğdayı partisine gittik...

Geçtiğimiz haftalarda Duru'yu ikinci kez abla yapan tonton Damla'nın diş buğdayı partisine gittik. Duru hem oynadı hemde Damla'yı oynattı.

Detaylar Kadriye Teyzenin blogunda.

Kumla oynama sezonunu açtık

4 Nisan'da hava o kadar güzeldi ki hemen kendimizi dışarı attık. Ben parkta gazete okurken Duru kumda oynadı bize çamur pastası yaptı. Bol bol kaydı, salandı. Önceden her an yanında olmamı istiyordu artık daha sosyal ve dışa dönük olmaya başladı. Hiç arkadaş gelmiyor diyor yaşıtları yada kendinden büyüklerle oynamaya bayılıyor. İlk iletişim kurma girişimini benden bekliyor sonrasında alışınca güzelce oynuyor, konuşuyor.

İlk sinema deneyimi..

Duru ile ilk defa sinemaya gittik. Ben yüksek sesten tedirgin olur diye düşünerek öncesinde biraz hazırlık yapmak adına çok büyük bir tv gibi olduğundan ve sesin yüksek olabileceğinden bahsettim.
Uygun olduğunu düşündüğümüz film Muppetslardı. Evde öncesinde fragmanını izledi çok sevdi hemen gitmek istediğini söyledi. Vizyona girdiği Cumartesi günü hiçbir yerde nerdeyse yer bulamadık. Pazar günü sanat okuluna gittiğimiz göktürkteki sinemaya gidip biletlerimizi aldık. İkimizde koltuğumuza oturduk filmi izlemeye başladık Duru' her gördüğü şeyi sesten dolayı bağırarak dile getirdiği(anne bak kermit şeklinde) için biraz komik oldu, başlarda uyarmadım ama sonra sessiz olmamız gerektiğini söyledim. Çok tatlı bir şekilde mısır yiyerek, bana mısır yedirerek izledi filmi. Ara verildiğinde tuvalete gitsekte filmin 2. yarısında tuvaleti geldiği için çıktık ve yanlış alarm olduğu için geri geldik. Şimdilerde yine gitmek istediğini söylüyor.

Boya karıştırma, kutu boyama...

Yazılarım şimdilerde yaptıklarımızın epey gerisinden geliyor. Günü yakalamam gerekiyor artık. Arayı açtıkça yazasım kalmıyor. Bir gayret başladım devamı da gelecek inşallah.

Duru boyaları bir bardağın içine dökerek karıştırıyor, karıştırıyor bu böyle 1 saate yakın sürüyor. Sonra ortaya çıkan karışımla bende ona kutu boyatıyorum yada o anda aklımıza gelip dürbün yapıyoruz onu boyuyor. Hepsi doğaçlama o anda yaptığımız şeyler.